Naprawdę, najszybszy tort jaki w życiu zrobiłam! Być może troszeczkę oszukany, bo z pół-składników(gotowych). Nie zawsze jednak mamy czas żeby piec prawdziwe torty!( ale na takie też pewnie wrzucę przepis w swoim czasie;). Jeśli się postaramy, przygotowanie zajmie nam jakieś 30 min.
Składniki :
- paczka gotowych spodów tortowych(jasnych)
- krem karpatkowy
- 0,5 l mleka
- 250g masła
- 500 ml śmietany kremówki
- ok. 2 łyżek cukru
- ok. 200g migdałów w płatkach
- rum
- kajmak do dekoracji
Przygotowanie:
- Przygotowujemy krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
- Kładziemy pierwszy biszkopt w formie do tortów(ewentualnie przycinamy biszkopt do odpowiedniego rozmiaru), nasączamy rumem, posypujemy migdałami i nakładamy krem karpatkowy.
- Ubijamy kremówkę, w końcowej fazie ubijania dodajemy cukier.
- Kładziemy drugi biszkopt, nasączamy rumem posypujemy migdałami, nakładamy 3/4 bitej śmietany, posypujemy migdałami.
- Kładziemy ostatni biszkopt, nakładamy bitą śmietanę.
- Ozdabiamy, np. migdałami i kajmakiem(możemy też ewentualnie posmarować cienką warstwę kajmaku na ostatnim biszkopcie, pod bitą śmietaną).