piątek, 24 lutego 2012

Pieczarki z gorgonzolą i rozmarynem



Proste, szybkie, pyszne. Można by je wręcz nazwać trójskładnikowym. I na dodatek można obrać pieczarki, nie wiem jak wy ale ja uwielbiam to robić! Nlepiej jak są duże(nie dość, że fajne do obierania, to jeszcze dużo się w nich zmieści), niestety tym razem miałam do dsypozycji naprawde mini-pieczareczki :( naprawdę, nigdy w życiu nie widziałam tak małych!

Składniki:

  • pieczarki
  • gorgonzola
  • świeży rozmaryn
  • papryka słodka, sól 
Przygotowanie:


1. Wyrywamy pieczarkom korzonki, następnie obieramy (  :)  ) i myjemy oczywiście



2. Piekarnik nagrzewamy do 180*

3. Pieczarki układamy na folii aluminiowej, każdą solimy, nakładamy gorgonzolę ( na każdą pieczarkę plasterek o średnicy mniej więcej jej wnętrza), posypujemy papryką i układamy po gałązce rozmarynu


4. Teraz lądują w piekarniku na około 20 min (jeśli będą duże to może potrwać to pare minut dłużej) i GOTOWE! Drukuj to!

10 komentarzy:

  1. a smakuja jeszcze lepiej niz wygladaja!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne zdjęcia. A pieczarki rzeczywiście wyglądają na pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. super Barbasiu, zrobisz mi tak jak będę w Polsce. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię nadziane kapelusze ;]
    hm... podoba mi się smak. połączenie
    gorgonzoli i rozmarynu do mnie przemawia ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Tylko kilka składników, a wygląda bardzo elegancko;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pani Basiu posiada Pani mikser?
    p.s jak tak ,to pożyczłaby mi Pani ?

    OdpowiedzUsuń
  7. no nie wiem panie/pani anonimie. jakby nie bylby pan/pani taki anoniomowy...

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark