Proste, szybkie, pyszne. Można by je wręcz nazwać trójskładnikowym. I na dodatek można obrać pieczarki, nie wiem jak wy ale ja uwielbiam to robić! Nlepiej jak są duże(nie dość, że fajne do obierania, to jeszcze dużo się w nich zmieści), niestety tym razem miałam do dsypozycji naprawde mini-pieczareczki :( naprawdę, nigdy w życiu nie widziałam tak małych!
Składniki:
- pieczarki
- gorgonzola
- świeży rozmaryn
- papryka słodka, sól
1. Wyrywamy pieczarkom korzonki, następnie obieramy ( :) ) i myjemy oczywiście
2. Piekarnik nagrzewamy do 180*
3. Pieczarki układamy na folii aluminiowej, każdą solimy, nakładamy gorgonzolę ( na każdą pieczarkę plasterek o średnicy mniej więcej jej wnętrza), posypujemy papryką i układamy po gałązce rozmarynu
4. Teraz lądują w piekarniku na około 20 min (jeśli będą duże to może potrwać to pare minut dłużej) i GOTOWE! Drukuj to!
Piękne zdjęcia! :)
OdpowiedzUsuńdziekuje. rozwijam sie :P
OdpowiedzUsuńa smakuja jeszcze lepiej niz wygladaja!
OdpowiedzUsuńŚwietne zdjęcia. A pieczarki rzeczywiście wyglądają na pyszne.
OdpowiedzUsuńsuper Barbasiu, zrobisz mi tak jak będę w Polsce. :D
OdpowiedzUsuńpewnie ze zrobie! <3
OdpowiedzUsuńlubię nadziane kapelusze ;]
OdpowiedzUsuńhm... podoba mi się smak. połączenie
gorgonzoli i rozmarynu do mnie przemawia ;]
Tylko kilka składników, a wygląda bardzo elegancko;)
OdpowiedzUsuńPani Basiu posiada Pani mikser?
OdpowiedzUsuńp.s jak tak ,to pożyczłaby mi Pani ?
no nie wiem panie/pani anonimie. jakby nie bylby pan/pani taki anoniomowy...
OdpowiedzUsuń