Składniki:
- 1 brokuł
- ciasto francuskie
- 3 łyżki fety
- serek typu włoskiego (wiem, że to brzmi tajemniczo ale tak właśnie było napisane na opakowaniu, taki jak na obrazku niżej, czasem nazywają go Caprese)
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki kremowego serka (almette, twój smak, philadelphia)
- 2 garści migdałów w słupkach(no takich w kawałeczkach)
- 3 jajka
- sól i pieprz
- masło dosmażenia i do formy
Przygotowanie:
1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy ciastem, wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 200*C aż się leciutko zarumieni
2. Urywamy ,,gałązki" z brokuła i kroimy potem na mniejsze części
3. Smażymy na maśle brokuły aż zrobią się takie jakby bardziej zielone, potem dodajemy kremowy serek, czosnek, pieprz i sól
4. Na tarte wykładamy kolejno: fetę, brokuły, serek włoski, migdały. roztrzepane jajka i wrzucamy do piekarnika aż jajko nam się zetnie i ciasto dobrze zarumieni
o pychości, musi być cudna.
OdpowiedzUsuńWygląda na pyszną!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite zdjęcia a przepis na pewno wykorzystam :)
OdpowiedzUsuń