niedziela, 15 września 2013

Chilli con carne




Chilli con carne według przepisu mojej babci! :) Tak pyszne, że postanowiłam wziąć od babci przepis i (za jej zgodą oczywiście) wrzucić na bloga. Pierwszy raz zrobiłam je sama! Szybkie, proste, smaczne.

Składniki:
  • 60 dag mięsa mielonego (w przepisie babci było 70, a ja w lodówce miałam tylko 55 :P )
  • 2 puszki pomidorów (krojonych)
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2 czubate łyżeczki przyprawy do chilli con carne (gotowa mieszanka różnych przypraw, kuminu, cayenne itd)
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz, olej do smażenia
Przygotowanie:

1) Cebulę drobno siekamy


2) Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy cukier, kiedy się podsmaży dodajemy mięso


3) Kiedy mięso już się usmaży dodajemy sól, pieprz i czosnek, podsmażamy, dodajemy pomidory


4) Na koniec dodajemy fasolkę i przyprawę 


Trzymamy jeszcze na małym ogniu, żeby wszystkie składniki się połączyły i podgrzały. GOTOWE!



Drukuj to!

5 komentarzy:

  1. Zgłodniałam, uwielbiam chociaż skropiłabym jeszcze limonką:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam dania z czerwoną fasolą :) Pyszności :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobną potrawę, ale ta wygląda ciekawiej, muszę spróbować. Pozdrawiam:) http://napiecyku.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię podobną potrawę, ale ta wygląda i pewnie smakuje ciekawiej. Pozdrawiam:) http://napiecyku.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark