Kombinacja powstała, kiedy eksperymentowałam podczas wymyslania przepisu na babeczki, (który jutro lub jeszcze dziś powinien ukazać się na blogu :) ).
Bardzo delikatny a syrop klonowy nadaje nieco orzechowy posmak.
Składniki:
- dwie czubate łyżki budyniu śmietankowego bez cukru
- 200 ml mleka
- 250 g mascarpone
- 2-3 łyżki cukru pudru (trzeba próbować, jak komu pasuje)
- herbatniki typu Leibniz
- syrop klonowy
- 100 ml mleka gotujemy w drugich 100 ml rozpuszczamy budyń, dolewamy do garnka i mieszamy aż porządnie zgęstnieje-wszystko jak na opakowaniu tylko inne proporcje
- Po ostudzeniu dodajemy mascarpone i cukier i za pomocą trzepaczki lub miksera ubijamy na gładką masę
- Do puharków, lub szklanek nakładamy kolejno warstwy: krem, na to pokruszone herbatniki, na to obficie syropo klonowy itd itd.
Witaj, masz pieknego bloga , prosze odezwij sie do mnie na moim blogu www.sylburskiblog.pl Mam fajny pomysł i chciałbym go z Toba przedyskutowac .Pozdr..
OdpowiedzUsuńBasia, wszystko fajnie, tylko ortografia;p
OdpowiedzUsuńno wiem wiem! :( potrzebiuje redaktora
OdpowiedzUsuń