Składniki:
- trochę spaghetti
- 2 lub 1 i pół ząbka czosnku
- papryczka chilli
- garść lub dwie rukoli
- oliwa z oliwek
- parmezan do starcia
- sól
Przygotowanie:
1) Gotujemy makaron
2) Podgrzewamy oliwę na którą wrzucamy posiekaną papryczkę i posiekany i zgnieciony z solą ząbek czosnku
3) Smażymy dosłownie minutę, żeby oliwa przeszła smakiem, ale czosnek nie zbrązowiał
4) Wrzucamy makaron na patelnie, mieszamy, dorzucamy rukolę, resztę czosnku, ewentualnie oliwę, jeśli okaże się zbyt suche
Przed podaniem obficie posypujemy parmezanem, GOTOWE!! niby nic, a mnóstwo smaku!
Wygląda bardzo apetycznie, gratulacje.
OdpowiedzUsuńbardzo smaczny pomysł, lubię nadużywać wręcz czosnku w kuchni:)
OdpowiedzUsuńapetyczne danie :). Brawo.
OdpowiedzUsuń