+gotowanie z Olą nabiera zupełnie nowego wymiaru-zawsze wszystko po tobie posprząta.
komfort nie do opisania
+dzisiaj wyjątkowo dzięki uprzejmości cudownej Lutki Szulińskiej mamy równiez zdjęcia, coś w rodzaju mini-making of
Składniki:
- około 5 gniazdek pappardelle
- 2 filety z piersi kurczaka
- 300g mrożonych grzybów(borowików lub podgrzybków)
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 50 g śmietankowego serka topionego
- 150g śmietany 22%
- 2 łyżki oliwy
- 1łyżka sosu balsamicznego
- 1łyżka soku z cytryny
- pół szklanki białego wina
- starty parmezan
- sól
- pieprz
- gałka muszkatułowa
- masło i oliwa do smażenia
- Przygotowywujemy marynatę: oliwa, sos balsamico, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz.
- Kroimy kurczaka w kostkę i wrzucamy do marynaty.
- Grzyby zalewamy wrzątkiem.
- Kroimy cebulę.
5. Smażymy cebulę na maśle.
6. Po pewnym czasie dolewamy odrobine oliwy i wrzucamy mięso.
7. Kroimy grzyby na dosyć spore kawałki i wrzucamy na patelnię.
8.Kiedy wszystko się nieco poddusi, dodajemy śmietanę. mieszamy
9. Dolewamy wino. mieszamy
10.Dodajemy serek topiony.
11. Doprawiamy gałką muszkatułową, solą, pieprzem i parmezanem.
12. Mieszamy aż sos zgęstnieje.