piątek, 2 sierpnia 2013

Bavette z pastą z fety i tymianku



Dawno nic się tu nie pojawiało. To chyba moja najdłuższa przerwa! To nie znaczy jednak, że nic przez ten czas nie gotowałam ;) Nowych przepisów i pomysłów mam dużo, teraz czas wszystko obfotografować i powrzucać przepisy!

Przy okazji tego posta, chciałam pochwalić się faktem, iż pięć z moich przepisów zostało zamieszczonych w książce ,,Z miłości do jedzenia, najlepsze przepisy polskich blogerów".

A poniżej przepis na mój dzisiejszy obiad. Przygotowanie zajęło mi 10 minut :) Miałam ochotę na makaron, więc zajrzałam do lodówki żeby sprawdzić co by tam można wrzucić i znalazłam w miseczce białą serową pastę. Nie byłam do końca pewna co to za mieszanka, ale efekt połączenia jej z makaronem był niesamowity :) Okazało się, że to pasta na kanapki, na którą moja mam dostała przepis od swojej przyjaciółki Aśki. A przepis jest bardzo prosty:

Składniki:


  • garść makaronu bavette ( bądź innego)
  • pół ostrej papryczki
  • ząbek czosnku
  • odrobina masła
  • 3 łyżki pasty
pasta:
  • 270 g fety
  • łyżka cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • garść świeżego tymianku
  • ząbek czosnku
Przygotowanie:

1) Podsmażamy na patelni na maśle posiekaną papryczkę i czosnek

2) Wrzucamy na patelnię ugotowany makaron

3) Mieszamy wszystkie składniki pasty i dorzucamy 3 łyżki do makaronu, mieszamy wszystko na małym ogniu



GOTOWE! :)

a resztę pasty mamy na kanapki :)





comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark