Składniki:
- 4 cukinie
- 1 por
- 1cebula
- 1 ziemniak
- 3 ząbki czosnku
- 500 ml bulionu
- 80 g bryndzy
- 3 łyżki oliwy
- łyżeczka cukru
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1) Kroimy w plasterki cukinię, cebulę i pora.
2) W garnku rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy z cukrem pora, cebulę i czosnek.
3) Cukinię grillujemy na patelni grillowej(bez tłuszczu!) i porcjami dorzucamy do garnka.
4) Wszystko solimy i dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem-dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy jakieś 15 min
5) Wszystko miksujemy, dodajemy bryndzę, ponownie miksujemy i doprawiamy ostatecznie do smaku.
Podawać możemy z posiekanymi suszonymi pomidorami