sobota, 21 stycznia 2012

Tosty francuskie na słodko


Idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Na śniadanko, jak wstajesz rano i nie ma nic do jedzenia. A robi się dosłownie chwile.

Składniki:
  • czerstwy chleb(zwykły tez może być)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • dżem i jogurt(lub inne słodkie dodatki np. syrop klonowy, nutella)
  • masło do smażenia
Przygotowanie:

  1. Wbijamy do miski jajka
  2. Dolewamy mleka i dodajemy cynamon sól i cukier
  3. Bełtamy wszystko widelcem
  4. Moczymy chleb w jajku i smażymy na złoto na maśle
  5. Nakładamy po łyżce dżemu i jogurtu(lub innych składników)
Można też zrobić w  wersji nie słodkiej-bez cynamonu i cukru, wtedy możemy po przewróceniu na drugą stronę położyć ser i przykryć aby się rozpuścił, do tego katchup, majonez, zioła, co kto lubi...
Drukuj to!

6 komentarzy:

  1. Moje wyszły przepyszne! Dodałam do nich mus jabłkowy :))

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha, zrobię je dzisiaj Jarkowi, ucieszy się ;)

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark