wtorek, 28 lutego 2012

Panierowana cukinia



Być może nie jest ona zbyt fotogeniczna ;), ale za to naprawde pyszna!
W smaku przypomina nieco smażoną kanię.
Składniki:
  • jedna cukinia
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:


1) Kroimy cukinię na cienkie plastry i układamy na desce


2) Posypujemy solą i zostawiamy aby puściła wodę

3) Po 10 minutach przykrywamy ściereczką (lub ręcznikiem papierowym) i dociskamy zbierając nadmiar wody

4) W jednej misce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem, do drugiej sypiemy bułkę tartą

5) Rozgrzewamy olej na patelni

6) Każdy plasterek cukinii obtaczamy w jajku, następnie bułce i smażymy z obu stron

Prawdopodbnie jeszcze dziś, przepis na Deser z kremem i syropem klonowym!


Drukuj to!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam taką cukinię, mogłabym ją jeść na okrągło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a to wygląda przeprzepysznie :)

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark