Szybki i prosty sposób na urozmaicenie codziennych kanapek lub tostów. Ja najbardziej lubie ją na toście z serkiem philadelphia i rukolą.
Składniki:
- słoik czarnych olwiek
- słoik zielonych oliwek
- pół słoika suszonych pomidorów
- łyżka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- odrobina oliwy
- Wszystkie składniki wrzucamy do miksera i miksujemy. mówiłam, że szybko i prosto
Szczerze mówiąc, ciężko mi przypisać tapenade do jednej z kategorii. Ponoć wywodzi się z francji, występuje powszechnie w kuchni śródziemnomorskiej, najwięcej jadłam jej w grecji, a po raz pierwszy przyżądziłam w toskanii. Niech będzie we francuskiej...i włoskiej.
Drukuj to!
pyszka
OdpowiedzUsuńno ale w koncu nq sniadanie dostalas kurczaka...
OdpowiedzUsuńwłaśnie tym razem było coś kiepsko.
OdpowiedzUsuńchciałam mieć śniadanie na tacy, z pyszną kawą i słojem majonezu..
hahahaha
OdpowiedzUsuńno to trzeba bylo poczekac 5 minut i mi pwoiedziec, to bym ci przyzadzila.
a nie ucieklas