wtorek, 28 maja 2013

Spaghetti z czosnkiem, chilli i rukolą



 Ostatnio nie było czasu an gotowanie, no ale czasem trzeba zjeść coś oprócz fast fooda. Zwłaszcza, że przygotowanie tego obiadu (ze składników, które akurat znalazłam w lodówce) zajęło mi mniej czasu niż zamówienie czegoś na wynos.

Składniki:


  • trochę spaghetti
  • 2 lub 1 i pół ząbka czosnku
  • papryczka chilli
  • garść lub dwie rukoli
  • oliwa z oliwek
  • parmezan do starcia 
  • sól
Przygotowanie:

1) Gotujemy makaron


2) Podgrzewamy oliwę na którą wrzucamy posiekaną papryczkę i posiekany i zgnieciony z solą ząbek czosnku



3) Smażymy dosłownie minutę, żeby oliwa przeszła smakiem, ale czosnek nie zbrązowiał



4) Wrzucamy makaron na patelnie, mieszamy, dorzucamy rukolę, resztę czosnku, ewentualnie oliwę, jeśli okaże się zbyt suche


Przed podaniem obficie posypujemy parmezanem, GOTOWE!! niby nic, a mnóstwo smaku!





Drukuj to!

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, gratulacje.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczny pomysł, lubię nadużywać wręcz czosnku w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark