sobota, 21 stycznia 2012

Burrito z kurczakiem w kremowym sosie



*Zdjęcie być może nie najlepszej jakości, ale zjedli mi wszystko zanim zrobiłam jakieś odpowiednie.

Generalnie jest to próba odwzorowania przepisu na coś, co jadłam w Berlinie, na urodiznach mojej przyjaciółki, w knajpie Que Pasa. Super miejsce, super ceny, z tego co pamiętam koktajle były w jakichś śmiesznie niskich cenach(3 euro?), a wybór-ogromny (samych drinków typu colada chyba z 6 rodzajów). Ogólnie warto.

Poniżej przepis na 4 porcje. Bardzo duże 4 porcje.
Składniki:

Marynata:
Przygotowanie:
  1. Mieszamy składniki marynaty
  2. Mięso kroimy na drobne paski i wrzucamy do marynaty
  3. Cebulę kroimy w kostkę
  4. Smażymy cebulę na odrobinie oleju
  5. Dodajemy mięso. smażymy
  6. Dodajemy serki i piwo
  7. Mieszamy aż sos zgęstnieje
  8. Doprawiamy przyprawą casaFiesta i solą
  9. Trzemy na tarce sery
  10. Na kazdą tortillę nakładamy: mięso, fasolę, kukurydzę i ser i zawijamy (najpierw dół, potem w rulon-na opakowaniu od placków powinna być instrukcja). póżniej  ewentualnie dokładamy jeszcze farszu do zawiniętej tortilli

11. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem i posypujemy zerem(w takiej formie możemy je przetrzymać jakiś czas w lodówce, nie musimy podawać od razu)


 12. Pieczemy jakieś 15 minut w 180* C
 13.Do śmietany dodajemy odrobine pieprzu cayenne


Podajemy gorące ze śmietaną, salsą i guacamole.

Drukuj to!

5 komentarzy:

  1. gdyby nie ta fasola .....
    p.s lubiee makarene

    OdpowiedzUsuń
  2. nie wiem, co bym bez ciebie zrobila, ola

    OdpowiedzUsuń
  3. no naprawde. chyba bym sobie samma musiala napisac ,,lubie sambe"

    OdpowiedzUsuń
  4. wszytsko fajnie wszystko pięknie, ale mi absolutnie brakuje uroku a la martha stewart

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark