sobota, 21 stycznia 2012

Guacamole


Składniki:
  • 1 dojrzałe avocado
  • 1 łyżka soku z limonki(ewentualnie cytryny)
  • 1/2 pomidora
  • 1/4 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
Przygotowanie:
  1. Obieramy avocado(dojrzałe powinno się dać obrać nawet ręcznie)
  2. Ugniatamy, np za pomocą moździerza lub praski do ziemniaków
  3. Dolewamy sok z limonki(koniecznie! bo inaczej avocado zrobi się brązowe)
  4. Dodajemy czosnek, drobno pokrojonego pomidora i cebulę 
  5. Solimy, mieszamy, gotowe.

Drukuj to!

3 komentarze:

  1. co to za zmiany ,czemu nie może byc podziału na desery ,kuchnie włoska itd... ???

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam sie !!!!
    ps. lubie sambe

    OdpowiedzUsuń
  3. jakie zmiany?
    wciąż mamy kuchnie włoską, i wszystko ejst jak było. tyle tylko, że teraz desery są- na słodko, bo nei wiedziałam co zrobić z tostami

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark