niedziela, 27 października 2013

Sałatka z pieczonymi burakami i bryndzą


Składniki:


  • 1 duży burak
  • bryndza
  • pestki dyni
  • sałata karbowana
glazura:

  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka miodu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka sosu balsamico
  • sól
dressing:

  • 2 łyżki oliwy
  • 0,5 łyżki octu jabłkowego
  • 0,5 łyżki balsamico
  • 1 mały ząbek czosnku
Przygotowanie:

1) Buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy w brytfance i oblewamy glazurą, pieczemy 25 min w 200 * C





2) Robimy dressing i prażymy pestki dyni



3) Układamy na talerzu sałatę, buraki i bryndzę posypujemy pestkami dyni i polewamy dressingiem


Drukuj to!

6 komentarzy:

  1. To musi być coś dobrego. Gratulacje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niech się spełnią Bożonarodzeniowe życzenia,
    Te trudne i łatwe do spełnienia.
    Niech się spełnią te duże i małe,
    mówione głośno lub nie mówione wcale.
    Życzę wszystkim miłośnikom dobrej kuchni zdrowych, radosnych i spokojnych świąt.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczna sałatka !
    Zapraszam do udziału w konkursie http://wulkan-smaku.pl/sewris-pyszne-pl-recenzja-i-konkurs-na-was-do-wygrania-bony/

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli smakuje tak samo dobrze jak wygląda to rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark