Składniki:
- 1 duży burak
- bryndza
- pestki dyni
- sałata karbowana
glazura:
- 2 łyżki oliwy
- łyżka miodu
- łyżka soku z cytryny
- łyżka sosu balsamico
- sól
dressing:
- 2 łyżki oliwy
- 0,5 łyżki octu jabłkowego
- 0,5 łyżki balsamico
- 1 mały ząbek czosnku
Przygotowanie:
1) Buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy w brytfance i oblewamy glazurą, pieczemy 25 min w 200 * C
2) Robimy dressing i prażymy pestki dyni
3) Układamy na talerzu sałatę, buraki i bryndzę posypujemy pestkami dyni i polewamy dressingiem
To musi być coś dobrego. Gratulacje :)
OdpowiedzUsuńNiech się spełnią Bożonarodzeniowe życzenia,
OdpowiedzUsuńTe trudne i łatwe do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i małe,
mówione głośno lub nie mówione wcale.
Życzę wszystkim miłośnikom dobrej kuchni zdrowych, radosnych i spokojnych świąt.
Bardzo apetyczna sałatka !
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie http://wulkan-smaku.pl/sewris-pyszne-pl-recenzja-i-konkurs-na-was-do-wygrania-bony/
Jeśli smakuje tak samo dobrze jak wygląda to rewelacja :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się niebo w ziemi
OdpowiedzUsuńByło bardzo dobre. Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis.
OdpowiedzUsuńشركة تنظيف بيوت
OdpowiedzUsuńتنظيف بيوت